نان شیرمال خانگی پنبه ای

کد مطلب 2284 1399-06-11 23:10
زمان تقریبی مطالعه 3دقیقه

کوکپد/ مواد لازم
50 گرم کره یا روغن جامد خانگی
1 ق غذاخوری پودر خمیر مایه
1 پیمانه شیر
2 عدد تخم مرغ
3 تا (4 پیمانه) آرد
7 ق غذاخوری شکر
نصف ق چایخوری نمک
مراحل
شیر را گرم کرده طوری که انگشتمان نسوزد بعد با خمیر مایه و یک ق غ شکر کمی مخلوط میکنیم و در آن را میگذاریم تا خمیر مایه پف کند به مدت ده دقیقه
سپس تخم مرغ ها، باقی مانده ی شکر، کره نرم شده و نصف قاشق چایخوری نمک و کمی آرد الک شده را به همراه شیر با همزن دستی کمی مخلوط میکنیم.
آرد را که سه بار الک کرده ایم، تا سه لیوان با خیال راحت کم کم به مواد اضافه کرده و ابتدا مواد را با قاشق سپس با دست شروع به ورز دادن میکنیم



کوکپد/ مواد لازم
50 گرم کره یا روغن جامد خانگی
1 ق غذاخوری پودر خمیر مایه
1 پیمانه شیر
2 عدد تخم مرغ
3 تا (4 پیمانه) آرد
7 ق غذاخوری شکر
نصف ق چایخوری نمک
مراحل
شیر را گرم کرده طوری که انگشتمان نسوزد بعد با خمیر مایه و یک ق غ شکر کمی مخلوط میکنیم و در آن را میگذاریم تا خمیر مایه پف کند به مدت ده دقیقه
سپس تخم مرغ ها، باقی مانده ی شکر، کره نرم شده و نصف قاشق چایخوری نمک و کمی آرد الک شده را به همراه شیر با همزن دستی کمی مخلوط میکنیم.
آرد را که سه بار الک کرده ایم، تا سه لیوان با خیال راحت کم کم به مواد اضافه کرده و ابتدا مواد را با قاشق سپس با دست شروع به ورز دادن میکنیم.
لیوان چهارم را کم کم اضافه کنید تا جایی که خمیر به دست نچسبد، این قسمت خیلی مهمه اگر آرد زیاد اضافه کنید نون حاصل بافت نرمی نخواهد داشت. باید خمیر حاصل یک خمیر نرم وشلی باشد، اگه چسبنده بود دستتون را چرب کنید و خمیر را ورز بدید
سپس ظرف مورد نظر راچرب کرده و خمیر را در آن قرار داده و روی آن را با سلفون می پوشونیم و داخل پارچه قرار می دهیم و به مدت یک و نیم ساعت در جای گرم استراحت می دهیم. اگر خمیر تون سفت باشه پف خمیربیشتر طول میکشه وکیفیت نان خراب میشه
پف خمیر را با ورز دادن میگیریم ،اگر کشمش یا گردو دوست دارید در این مرحله باید اضافه کنید. 
در قالب مورد نظر کاغذ روغنی قرار داده ،خمیر را به اندازه های یکسان تقسیم کرده و با فاصله در قالب قرار میدهیم.
روی آن رامیپوشانیم وبه مدت نیم ساعت استراحت میدهیم سپس رو ی آن را رومال کرده (یک ق زعفران دم کرده+زرده ی تخم مرغ،یک ق روغن مایع در صورت تمایل یک ق عسل)و کنجد میپاشیم.
فر را با درجه ی ١٨٠گرم کرده ،داخل فر کأسه ی آب قرار دهید و قالب را در طبقه ی وسط فر به مدت پانزده تا بیست دقیقه قرار دهید،سپس گریل کنید. بعد از پخت سریع از قالب در می آوریم و کاغذ روغنی را جدا میکنیم. 
این نان بافت بسیار نرم و پنبه ایی دارد.



این مطلب را برای دوستانتان هم ارسال کنید :