سوپ و آش/ آش یخ غذای آذربایجانی خوشمزه

کد مطلب 2370 1399-06-12 11:19
زمان تقریبی مطالعه 3دقیقه

مجله دلگرم/ آش یخ، یکی از انواع غذا‌های محلی استان آذربایجان شرقی است. مردم تبریز این آش محلی را به عنوان پیش غذا و همچنین به عنوان افطار در ماه مبارک رمضان سرو می‌کنند



مجله دلگرم/ آش یخ، یکی از انواع غذا‌های محلی استان آذربایجان شرقی است. مردم تبریز این آش محلی را به عنوان پیش غذا و همچنین به عنوان افطار در ماه مبارک رمضان سرو می‌کنند.
بر خلاف طبخ تمام آش ها، که به صورت داغ و در فصول سرد سال آماده و سرو می‌شود؛ با توجه به اسم خاص این آش، مردم محلی این آش یخ را به صورت سرد و خنک در فصول گرم و با تکه‌های یخ داخل آش سرو می‌کنند.
این آش در میان مردمان تبریز بسیار معروف و پرطرفدار است و با مواد اولیه ساده و دردسترس و در زمان بسیار کوتاهی آماده و طبخ می‌شود. می‌توانید با طبخ این غذای ساده، این آش محلی را برای وعده عصرانه و یا حتی شام در منزل طبخ نمایید و از طعم و تفاوت سرو آن به به عنوان آش محلی لذت ببرید.

چی لازم دارم:
برنج: ۱۰۰ گرم
ماست ترش محلی: ۵۰۰ گرم
سیر رنده شده: ۲ حبه
سبزی (تره، جعفری، ترخون، گشنیز، برگ چغندر): به میزان لازم
یخ: به میزان لازم
نمک و فلفل: به میزان لازم
چطور بپزم:
برنج را بشویید و ۲ - ۳ ساعتی در آب خیس دهید. سبزی‌ها را هم خوب بشویید و ریز خرد کنید. بعد برنج را به همراه یک لیتر آب، نمک، فلفل و سبزی خرد شده، روی حرارت قرار دهید تا کاملا پخته شوند.
در این مرحله از طرز تهیه آش یخ وقتی برنج به حالت شیر برنج در آمد سیر رنده شده را به آن اضافه کنید و بعد از چند جوش ریز، آش را از روی حرارت بردارید.
وقتی آش سرد شد آن را داخل یخچال قرار دهید و هر زمان که خواستید آش را سرو کنید یک ملاقه از آن را با دو ملاقه ماست ترش مخلوط کنید و یخ خرد شده را داخل آن بریزد و میل کنید.

نکات تکمیلی در مورد آش یخ
آش یخ جزو غذای محلی - آذربایجانی می‌ باشد.
زمان آماده سازی مواد اولیه و مایحتاج آن حدودا ۳ ساعت و زمان پخت و انتظار آن در حدود ۱ ساعت می‌باشد.
آش یخ را می‌توانید در وعده نهار - شام - پیش غذا - سرو کنید.
همچنین میتوان در ماه رمضان به عنوان افطار - میل کرد.
توجه نمایید مقدار مواد اولیه و دستور تهیه برای ۴ نفر مناسب می‌باشد.
 

 



این مطلب را برای دوستانتان هم ارسال کنید :