آموزش تهیه دلمه کلم برگ

کد مطلب 5181 1399-07-27 09:09
زمان تقریبی مطالعه 3دقیقه

کوکپد/ مواد لازم برای ۵نفر
100 گرم گوشت چرخ کرده،200گرم سبزی دلمه
نیم پیمانه برنج نیم پز، کمتر از یک مشت لپه
دلمه کلم برگ خوش مزه
لیمو ترش (مقدار لازم)، نمک و فلفل و زردچوبه و جوز هندی
3 قاشق غذا خوری ربگوجه، 1لیوان آب گوشت و دولیوان آب برنج
3 قاشق غذاخوری آرد، دوقاشق غذا خوری جعفری خورد شده، یک عدد پیاز متوسط
مراحل
ابتدا گوشت را به همراه پیاز نگینی و سبزی دلمه خوب تفت میدهیم تا آب آن گرفته شود سپس زمانیکه گوشت پخت نصف قاشق چای خوری جوز هندی و به مقدار لازم فلفل سیاه و زردچوبه و پودر پاپریکا به گوشت اضافه میکنیم سپس دو قاشق غذا خوری رب گوجه را اضافه و خوب تفت داده و یک قاشق چای خوری سر صاف نمک اضافه و به همراه یک استکان آب جوش میگذاریم بجوشد تا آب آن کشیده شودپس از آن به مقدار دلخواه آب لیمو یا نارنج را داخل مواد میریزیم
 نصف استکان سرکه برنج را داخل قابلمه ریخته و به مقدار لازم نمک اضافه و آب داخل قابلمه میریزیم سپس کلم برگی را که برگ برگ کرده ایم را به مدت ۱۰_۱۵دقیقه داخل آب میگذاریم و شعله را زیاد میکنیم تا جوش بزند
 قسمت ضخیم ساقه ی سفید هر برگ را با چاقو میتراشیم یک قاشق سوپ خوری مواد داخل هر برگ میریزیم (اگر برگ بزرگ بود یک قاشق غذا خوری و اگر خیلی کوچک بود یک قاشق سوپ خوری سر صاف مواد ،) سپس دو لبه ی برگ را روی هم آورده بعد از پایین به سمت بالا برگ را سفت و محکم لوله میکنیم
 کف قابلمه را از برگ هایی که در کلم قابل دلمه پیجی نبودند پر کرده و پیاز های حلقه ای کف آن میگذاریم ، آرام دلمه ها را داخل قابلمه گذاشته دو لیوان آب برنج آبکش شده اضافه یک عدد بشقاب روی دلمه ها گذاشته و در قابلمه را گذاشته و شعله را ملایم میکنیم تا نزدیک سه ساعت بپزد
 سس دلمه:سه قاشق آرد را به همراه روغن کمی تفت میدهیم ویک قاشق غذا خوری رب گوجه اضافه و تفت میدهیم و سه عدد گوجه رنده شده به همراه دو عدد سیر رنده شده داخل همان قابلمه ریخته
 و یک لیوان آب گوشت(آب مرغ یا ماهیچه پخته شده) به آنها اضافه نمک به میزان لازم اضافه و دو عدد لیموی کوچک در آن میچکانیم و میگذاریم بیست دقیقه بجوشد تا سس آماده شود در آخر مقداری جعفری تازه روی آن میریزیم و در آخر روی دلمه میریزیم

.


کوکپد/ مواد لازم برای ۵نفر
100 گرم گوشت چرخ کرده،200گرم سبزی دلمه
نیم پیمانه برنج نیم پز، کمتر از یک مشت لپه
دلمه کلم برگ خوش مزه
لیمو ترش (مقدار لازم)، نمک و فلفل و زردچوبه و جوز هندی
3 قاشق غذا خوری ربگوجه، 1لیوان آب گوشت و دولیوان آب برنج
3 قاشق غذاخوری آرد، دوقاشق غذا خوری جعفری خورد شده، یک عدد پیاز متوسط
مراحل
ابتدا گوشت را به همراه پیاز نگینی و سبزی دلمه خوب تفت میدهیم تا آب آن گرفته شود سپس زمانیکه گوشت پخت نصف قاشق چای خوری جوز هندی و به مقدار لازم فلفل سیاه و زردچوبه و پودر پاپریکا به گوشت اضافه میکنیم سپس دو قاشق غذا خوری رب گوجه را اضافه و خوب تفت داده و یک قاشق چای خوری سر صاف نمک اضافه و به همراه یک استکان آب جوش میگذاریم بجوشد تا آب آن کشیده شودپس از آن به مقدار دلخواه آب لیمو یا نارنج را داخل مواد میریزیم
 نصف استکان سرکه برنج را داخل قابلمه ریخته و به مقدار لازم نمک اضافه و آب داخل قابلمه میریزیم سپس کلم برگی را که برگ برگ کرده ایم را به مدت ۱۰_۱۵دقیقه داخل آب میگذاریم و شعله را زیاد میکنیم تا جوش بزند
 قسمت ضخیم ساقه ی سفید هر برگ را با چاقو میتراشیم یک قاشق سوپ خوری مواد داخل هر برگ میریزیم (اگر برگ بزرگ بود یک قاشق غذا خوری و اگر خیلی کوچک بود یک قاشق سوپ خوری سر صاف مواد ،) سپس دو لبه ی برگ را روی هم آورده بعد از پایین به سمت بالا برگ را سفت و محکم لوله میکنیم
 کف قابلمه را از برگ هایی که در کلم قابل دلمه پیجی نبودند پر کرده و پیاز های حلقه ای کف آن میگذاریم ، آرام دلمه ها را داخل قابلمه گذاشته دو لیوان آب برنج آبکش شده اضافه یک عدد بشقاب روی دلمه ها گذاشته و در قابلمه را گذاشته و شعله را ملایم میکنیم تا نزدیک سه ساعت بپزد
 سس دلمه:سه قاشق آرد را به همراه روغن کمی تفت میدهیم ویک قاشق غذا خوری رب گوجه اضافه و تفت میدهیم و سه عدد گوجه رنده شده به همراه دو عدد سیر رنده شده داخل همان قابلمه ریخته
 و یک لیوان آب گوشت(آب مرغ یا ماهیچه پخته شده) به آنها اضافه نمک به میزان لازم اضافه و دو عدد لیموی کوچک در آن میچکانیم و میگذاریم بیست دقیقه بجوشد تا سس آماده شود در آخر مقداری جعفری تازه روی آن میریزیم و در آخر روی دلمه میریزیم



این مطلب را برای دوستانتان هم ارسال کنید :