آداب سفره و احترام به نان در ازبکستان

کد مطلب 6154 1399-08-12 10:54
زمان تقریبی مطالعه 2دقیقه

خراسان/ «اگر آن ترک شیرازی به‌دست آرد دل ما را/ به خال هندویش بخشم، سمرقند و بخارا را»؛ همین یک بیت شعر از حافظ کافی‌ است که دل‎مان بخواهد درباره ازبکستان بیشتر بدانیم. شهرهای تاریخی سمرقند، بخارا و جاده تاریخی ابریشم از جمله نقاط برجسته این کشور است



خراسان/ «اگر آن ترک شیرازی به‌دست آرد دل ما را/ به خال هندویش بخشم، سمرقند و بخارا را»؛ همین یک بیت شعر از حافظ کافی‌ است که دل‎مان بخواهد درباره ازبکستان بیشتر بدانیم. شهرهای تاریخی سمرقند، بخارا و جاده تاریخی ابریشم از جمله نقاط برجسته این کشور است. مهمان‌نوازی یکی از ویژگی‌های بارز ازبک‌هاست. اگر به‎محض ورود به این کشور برای صرف غذا به خانه یک ازبک دعوت شدید، اصلا تعجب نکنید چون این مردم دوست دارند غریبه‌ها از اقامت‌شان در ازبکستان لذت ببرند و برایش هرکاری می‌کنند. آن‌ها مهمانان‌شان را با سفره رنگارنگی از غذاها غافلگیر می‌کنند تا تنوع غذایی کشورشان را به‌رخ بکشند. ازبک‌ها برای سفره احترام ویژه‌ای قائل هستند و معتقدند پر بودن آن احترام به مهمان است. در مهمانی‌ها موقع پذیرایی و جمع کردن مراقب‎اند که پای‌شان روی سفره نرود و هیچ تکه نانی دور ریخته‌نشود. وجود نان در سفره‌شان واجب است و نان، سوغات مسافران و هدیه به بیماران و خانواده نوزادی ا‌ست که تازه متولد شده‌است. نانوایان معمولا قبل از زدن اولین خمیر به تنور، آن را روی دست می‎گیرند و دعا می‌کنند تا نان را پربرکت کنند. یکی دیگر از نکات جالب دورهمی‎های ازبک‎ها این است که مهمانان برای نشان دادن سیر شدن‎شان به میزبان، باید کمی از غذا را در بشقاب باقی بگذارند یا با خوردن دسر و شیرینی این پیام را برسانند.     

تصویر نان سنتی محبوب در ازبکستان:

نویسنده : فاطمه قاسمی| روزنامه نگار



این مطلب را برای دوستانتان هم ارسال کنید :