میز اردور/ ترشی کدوحلوایی با طعمی شبیه به ترشی بادمجان

کد مطلب 6450 1399-08-17 09:55
زمان تقریبی مطالعه 3دقیقه

مجله افق کوروش/ چند سالی می‌شود که کدو حلوایی یا همان کدو تنبل (کدو تنبل نوع گرد و قلنبه کدو حلوایی است، و کدو حلوایی نوع کشیده آن) بیشتر از قبل پایش را به مواد غذایی مورد استفاده مردم باز کرده است. با این میوه که طعمی شیرین‌ دارد، انواع دسر کدو حلوایی، آش کدو حلوایی، سوپ کدو حلوایی، لواشک کدو حلوایی خورش کدو حلوایی و ترشی کدو حلوایی تهیه می‌شود



مجله افق کوروش/ چند سالی می‌شود که کدو حلوایی یا همان کدو تنبل (کدو تنبل نوع گرد و قلنبه کدو حلوایی است، و کدو حلوایی نوع کشیده آن) بیشتر از قبل پایش را به مواد غذایی مورد استفاده مردم باز کرده است. با این میوه که طعمی شیرین‌ دارد، انواع دسر کدو حلوایی، آش کدو حلوایی، سوپ کدو حلوایی، لواشک کدو حلوایی خورش کدو حلوایی و ترشی کدو حلوایی تهیه می‌شود. همچنین گل کدو حلوایی را می‌پزند و در تهیه ترشی‌ و مربا استفاده می‌کنند. ترشی کدو حلوایی، یکی از انواع ترشی‌هاست که طرز تهیه آن بسیار آسان بوده و نیازی به طی شدن مدت زمان طولانی نیز برای مصرف ندارد.  ترشی کدو حلوایی را به دو صورت تهیه می‌کنند؛ ترشی کدو حلوایی هندی و ترشی کدو حلوایی با گوجه فرنگی. در ادامه طرز تهیه طرز تهیه ترشی کدو حلوایی به سبک هندی را به شما آموزش می‌دهیم.
مدت زمان تقریبی آماده سازی: ۱۵ دقیقه
 چی لازم دارم:
کدو حلوایی: ۱ کیلوگرم
سرکه: ۲ لیوان دسته‌دار فرانسوی

چوب دارچین: ۱ عد
دانه فلفل سیاه: ۱۰عدد
شکر: ۱ قاشق غذاخوری
پوست لیمو ترش: ۱ عدد
زنجبیل تازه خرد و ساطوری شده: ۲/۱ قاشق چای‌خوری
مرحله اول
در طرز تهیه کدو حلوایی، اولین کار این است که کدو حلوایی‌ها را به خوبی بشویید، پوست آن‌ها را بگیرید و تخمه‌ها را جدا کنید. کدو‌ها را به صورت نگینی یا خلالی خرد کنید.

مرحله دوم
سرکه را در ظرفی ریخته و روی شعله بگذارید. پوست لیمو ترش و زنجبیل را به صورت خلالی خرد کنید. دانه فلفل سیاه و نمک را نیز به سرکه اضافه کنید.

مرحله سوم
در ادامه طرز تهیه کدو حلوایی شکر و دارچین را به قابلمه اضافه کنید و اجازه دهید شکر با حرارت سرکه، حل شود. سپس کدو حلوایی را به مواد درون قابلمه اضافه کنید و به مدت ۱۵ دقیقه روی شعله بگذارید. بعد از خاموش کردن و خنک شدن ترشی، آن را در یک بطری‌ شیشه‌ای خشک و تمیز بریزید و در یخچال نگه دارید.

فوت و فن‌ های تهیه ترشی کدو حلوایی
*در طرز تهیه ترشی هندی کدو حلوایی برای جلوگیری از کپک زدن ترشی کدو ، می‌توانید روی ترشی یک لایه روغن مایع بریزید.
*در طرز تهیه کدو حلوایی به جای دانه فلفل، چوب دارچین و زنجبیل تازه، می‌توانید از پودر آنها هم استفاده کنید ولی در نظر داشته باشید که در این صورت عطر و طعم ترشی شما تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
*ترشی کدو حلوایی بعد از گذشت ۲۴ ساعت آماده سرو و تا یک هفته قابل خوردن است.
*ترشی کدو اشتها آور و هاضم است.

خواص مفید کدو حلوایی
 کدو حلوایی بسیار کم کالری است به طوری که در هر ۱۰۰ گرم از این میوه، تنها ۲۰ کالری وجود دارد.
کدو حلوایی طبع سرد و تر دارد، صفرا را تسکین می‌دهد و مصرف یک لیوان شیره تخم کدو در هنگام ناشتا یبوست را از بین می‌برد.
کدو حلوایی تب را کاهش داده و سینه را نرم و سرفه را راحت می‌کند، بنابراین داروی مفیدی برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا خواهد بود.
خوردن کدو باعث تجدید قوای جسمی و موجب استحکام بافت‌های بدن می‌شود.
مصرف کدو حلوایی در طب سنتی توصیه شده و خوردن آن باعث برطرف شدن غم و اندوه و همچنین از بین رفتن خستگی و سردرد و بی‌خوابی می‌شود.
طرز تهیه ترشی کدو سبز هم بسیار محبوب و پرطرفدار است و طعمی شبیه ترشی لیته بادمجان دارد.



این مطلب را برای دوستانتان هم ارسال کنید :