غذا ملل/ طرز تهیه پیده اسفناج ترکیه ‌ای بسیار خوشمزه با پنیر و تخم مرغ

کد مطلب 8470 1399-09-17 15:14
زمان تقریبی مطالعه 4دقیقه

مجله افق کوروش/ پیده یک نان خانگی سنتی اصالتا ترکیه‌‌ای است که با مواد دلخواه پر شده و سپس در فر پخته می‌شود. در آشپزی ترکیه انواع مختلفی از پیده مثل پیده گوشت و قارچ، پیده پنیر، پیده سیب زمینی، پیده مرغ، پیده سبزیجات و حتی مینی پیده اسفناج وجود دارد که همگی با طرز تهیه مشابه درست می‌شوند و تفاوت‌شان در مواد به کار رفته در آنهاست



مجله افق کوروش/ پیده یک نان خانگی سنتی اصالتا ترکیه‌‌ای است که با مواد دلخواه پر شده و سپس در فر پخته می‌شود. در آشپزی ترکیه انواع مختلفی از پیده مثل پیده گوشت و قارچ، پیده پنیر، پیده سیب زمینی، پیده مرغ، پیده سبزیجات و حتی مینی پیده اسفناج وجود دارد که همگی با طرز تهیه مشابه درست می‌شوند و تفاوت‌شان در مواد به کار رفته در آنهاست. پیده بسته به مواد به کار رفته در آن، هم به عنوان غذای اصلی و هم به ‌عنوان پیش‌غذا به کار می‌رود. پیده اسفناج یک پیش‌غذای سبک است. در این مطلب  طرز تهیه پیده اسفناج ترکیه‌‌ای با پنیر و تخم مرغ را برایتان آورده‌ایم.

چی لازم داریم:
 
اسفناج: ۱ کیلو گرم

پیاز : ۱ عدد متوسط

تخم مرغ: ۳ عدد

پنیر چدار و فتا: به میزان لازم

نمک: ۱/۲ قاشق چایخوری

پودر فلفل سیاه: ۱/۴ قاشق چایخوری

کره: به میزان لازم

آرد گندم:  ۵ لیوان دسته‌دار فرانسوی

 
مایه خمیر: ۲ قاشق غذاخوری

نمک: ۱ قاشق غذاخوری

آب : حدود ۳۰۰ میلی‌لیتر (هر لیوان فرانسوی دسته‌دار معادل ۲۵۰ میلی‌لیتر آب است)



 
چطور بپزیم: 

مرحله اول
 

ابتدا آرد را الک کنید تا کاملا نرم و یکدست شود. سپس به همراه نمک و مایه خمیر در یک ظرف مناسب بریزید. از آنجایی که آردها انواع مختلفی دارند، آب را به تدریج به آن اضافه کنید تا شل نشود.

با دست حدود ۵ دقیقه به خوبی ورز دهید تا حدی که به دستان‌تان نچسبد. اگر خمیر به دست می‌چسبد ۲ قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید.

خمیر را در ظرفی که از قبل چرب کرده‌اید بگذارید و روی ظرف را نایلون بکشید و بگذارید حدود ۱ ساعت بماند. در این فاصله، حجم خمیر دو برابر می‌شود.

حتما بخوانید  انواع طرز تهیه چیپس سیب زمینی خانگی ساده نمکی، جعفری، پنیری، کچاپ و ...
 

مرحله دوم
 
فر را روشن و روی دمای ۲۰۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید.

اسفناج‌ها را به خوبی بشویید و بگذارید آب آن خارج شود.

پیاز را نگینی خرد و در یک تابه سرخ کنید. می‌توانید یک حبه سیر را هم خرد یا له کنید.

اسفناج‌ها را در تابه بریزید و تفت دهید. به اندازه ۱/۲ لیوان دسته دار فرانسوی، به آن آب اضافه کنید و در ظرف را بگذارید تا بپزد.

 

مرحله سوم
 
در سومین مرحله از طرز تهیه پیده اسفناج، ظرف را بردارید و اجازه دهید اگر اسفناج آب انداخته است، آب آن بخار شود.
اسفناج را از روی حرارت بردارید و پنیر فتا یا پنیز چدار یا پنیر خامه‌‌ای یا پنیر پیتزا را رنده یا له کنید و به همراه نمک و فلفل روی مواد بریزید. پنیری که انتخاب می‌کنید کاملا به سلیقه خودتان بستگی دارد.

 
مرحله چهارم
 
خمیر را از ظرف بیرون آورید و روی یک سطح را آردپاشی کنید. خمیر را به ۴ یا ۵ قسمت تقسیم کنید.

خمیرها را باز کنید و با وردنه به شکل بیضی درآورید. ضخامت خمیر را به نیم سانتی‌متر برسانید.

در سینی فر کاغذ روغنی بگذارید و خمیرها را در آن قرار دهید. موادی را که در مرحله قبل درست کرده‌اید وسط خمیر بگذارید به طوری که از لبه‌ها به اندازه ۲ تا ۳ سانتی‌متر فاصله داشته باشند.

لبه‌های خمیر را روی مواد بیاورید طوری که شکل قایقی پیدا کند. طوری آن را جمع کنید که موقع پخت باز نشود.

 

مرحله پنجم
 
تخم مرغ‌ها را به یکی از سه روشی که در قسمت فوت و فن طرز تهیه پیده اسفناج آمده است، روی پیده قرار دهید.

سینی پیده اسفناج را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه در طبقه وسط فر بگذارید تا خمیر آن قهوه‌ای یا طلایی شود.

پیده را از فر خارج کنید و برش دهید.



 

فوت و فن‌های طرز تهیه پیده اسفناج ترکیه‌ای
 
*تخم‌مرغ ها را به ۳ روش می‌توانید در پیده اسفناج به کار ببرید.

*روش اول این است که تخم‌ مرغ‌‌ها را در ظرف جدا بشکنید و به همراه کمی فلفل سیاه و نمک کاملا به هم بزنید. قبل از اینکه پیده اسفناج را در فر بگذارید، تخم مرغ را روی پیده بمالید.

*روش دوم این است که تخم مرغ را روی پیده اسفناج بشکنید و در فر بگذارید.

*در روش سوم می‌توان بعد از پخته شدن اسفناج‌ها، تخم مرغ‌ها را روی اسفناج بشکنید و به هم بزنید تا کاملا با اسفناج مخلوط شوند. سپس این مخلوط را در خمیر پیده اسفناج بریزید و در فر بگذارید.

*می‌توانید در مرحله آخر طرز تهیه پیده اسفناج و قبل از اضافه کردن تخم مرغ، مقداری قارچ هم اضافه کنید.

*اگر مایه خمیر در دسترس ندارید، برای به عمل آوردن خمیر می‌توانید از شکر استفاده کنید.

*می‌توانید از گوشت چرخ و تفت داده شده با پیاز و ادویه‌جات برای مواد میانی استفاده کنید، در این صورت پیده شما پیده گوشت خواهد بود.

 



این مطلب را برای دوستانتان هم ارسال کنید :